Konkurrence
Produkter
Opskrifter
Sundhed
Kvalitet
Tips
FAQ´s
Miljø
Økologi
Ris & Ros
Konkurrence

Vind "Glorie" urtepotter
Klik ind på www.opskrifter.dk, hvis du har en god opskrift eller et tips, hvor der indgår krydderurter. Så kan du deltage i konkurrencen om en "Glorie" urtepotte.

Vinderopskrift 3.kvartal 2004:

Steg i pose med krydderurter og vin:

Her er et godt tip til en saftig og velsmagende steg -

en steg på ca.2 kilo
2 poser persille
1 pose oregano
1 pose timian
5 stilke salvie
5 stilke rosmarin
½ flaske rødvin
2 fed hvidløg
lidt oliven- eller rapsolie (koldpresset)
salt og peber
1 stor stegepose

Klip det meste af krydderurterne groft, bland dem med 1 fed hvidløg og læg dem i bunden af stegeposen.
Resten af krydderurterne knuses i en morter sammen med groft havsalt, peber, 1 fed hvidløg og olien.
Stegen ridses i ca.1 cm dybe riller (passende til udskæringen)
og heri gnides urteblandingen fra morteren. Tip: hvis det er vildtsteg tilsættes også enebær i morteren.
Luk posen og hæld vinen ned i det afklippede lufthul.
Alle kødstykker kan bruges (dog ikke steg med sprød svær) - brug de stegetider / temperaturer, som er angivet i den opskrift du plejer at bruge.
Skyen bruges til sovsen - smag til med lidt fløde, bouillon, kulør og evt.svampe.

hilsen fra Niels, Karlstrup


Vinderopskrift 2.kvartal 2004:

Fedtfattig sommerdessert:

Hindbærskum
Ingredienser: antal 4 pers.
3 dl. kvark 0.5%
300 g hindbær
sødemiddel (svarende til 50 g sukker)
1 tsk vaniliesukker
100g pasteuriserede æggehvider= 2 store æggehvider.
Legro citronmelisse

Sådan gør du:
Tag lidt af bærrene fra til at pynte med. Hindbærrene moses med en gaffel (skal være tøet op)
Sødemiddel og vaniliesukker røres i hindbærrene. Kvarken røres i bærrene.
Æggehviden piskes stiv og vendes i.
Serveres i portionsskåle med bær og citronmelisse.

Sara, Egå


Vinderopskrift 1.kvartal 2004:

Indbagt svinemørbrad med krydderurter

1 hel svinemørbrad
100 gram flødeost naturel
1 stor spiseskefuld sennep
mange finthakkede krydderurter - alt efter smag (frit fra legro's store udvalg)
salt og peber
1 æg
2 optøede butterdejsplader

Mørbraden brunes på en pande på alle sider, drysses med salt og peber

Ost, sennep og krydderurter røres sammen

Der skæres en ca. 2 cm dyb revne på langs ad mørbraden, heri kommes krydderurteblandingen (er der noget tilovers server det da i en lille skål, til dem der ønsker mere)

Butterdejen rulles ud og mørbraden pakkes ind, pensl med æg og prik 5-6 huller med en gaffel, så dampen kan trænge ud

Bages i ovn ved 200 grader ca. 25 min, eller til butterdejen er fint lysebrun

Hertil serveres flødekartofler, en dejlig salat og et godt hjemmebagt brød

Rigtig god fornøjelse og velbekomme

Ulla , Sydals


Vinderopskrift 4.kvartal 2003:

Pighvar i sprødt timianrør med grape marineret rodfrugter og basillikum.

4 pers.

4 små pighvar filleter a 100 g
4 plader filo dej
50 g smeltet smør
frisk timian

2 store gulerødder
2 pastinakker
saft fra 2 blod grape
basillikum

100 g smør

pensel to af pladerne med smeltet smør, drys med timian og luk med de to andre. Skær begge over og pak hver filet ind hver for sig med salt og peber + lidt timian. Bag i ovnen i 10 min ved 180 grader

Skær gulerod og pastinak i tern og blancher dem ( Kort i kogende vand og over i koldt vand) Vend dem i lidt hed olie på en pande med grape saft og hakket basillikum. Fjern rodfrugt ternene og pisk lidt koldt smør i den tilbage blivende væde.

Anret timian røret på nogle tern af rodfrugterne og omkrans med "saucen"

Smag af fisk, timian og syrlig grape

hilsen
Nicolas, Ringkøbing



Vinderopskrift 3.kvartal 2003:

kalkunbryst med kartofler i krydderurter, tomat-basillikumbrød og salat

Denne ret er en af mine favoritter, hvad enten det gælder hverdag, weekend eller gæste mad.
-og så er kan det meste faktisk forberedes dagen før, så værtsparret også kan nyde velkomsten.

4 personer:

500 gram danske kogte kartofler
legros persille
legros timian
legros oregano
en god olivenolie til stegning.

Marinade til kødet:

½ dl god hvidløgsolie
1 spsk citronsaft
2 spsk soja
1 dl salsa
6 fed hvidløg (presset)
salt og peber
paprika
chilipeber - eller endnu bedre: frisk chili.
2 spsk brun farin


lav en almindelig gærdej, til grovboller, undlad dog ca 150 gram af melet. tilsæt da 100 g friske tomater i tern og 50 gram frisk pamesanost og frisk basilikum efter smag. (eventuelt en håndfuld pinjekerner)
tomaten giver en frisk smag af sommer, og modvirker at brødet bliver tørt- meget lækkert!

fremgangsmåde - kartoflerne:

kog og pil kartofterne, og lad dem afkøle.
bras dem derefter på en varm pande med krydderurterne mm ved stærk varme til kartoflerne får en gylden skorp.

Jeg anbefaler at kødet ligger i marinaden mindst 3 timer, i køleskabet, så smager det af meget mere. vær endelig ikke bange for chilien, farinen giver det en enorm god helhed.
steg dem på grillen til de er gennemstegte, dog ikke for længe, da de så bliver tørre. 7-12 min. afhængig af tykkelsen.

serveres med frisk grøn salat med feta og oliven.

velbekomme!

Tove, Als


Vinderopskrift 2.kvartal 2003:

2 små bdt. rucola
24-32 grønne asparges
3 hårdkogte æg
Parmesanolie
50 gr. parmesan


1. Skyl salaten hvis det er nødvendigt. Pluk den i mindre stykker. Skær eller bræk det nederste træede stykke af de grønne asparges. Vend dem rundt i lidt parmesanolie. Grill aspargsene på alle sider på en jerngrill. Fordel dem på fire tallerkner. Krydr med salt og peber.

2. Vend rucolasalat med lidt parmesanolie. Fordel salaten på tallerknerne. Skær eller riv æggene fint over salaten. Høvl parmesan over. Stænk med parmesanolie og server.

NB! Aspargesen indholder en syre, der i denne sammenhæng fungerer som oliens modpol. Det er simpelthen overflødigt at bruge vineddike.

NB! Andre faste, aromatiske oste kan anvendes på samme måde. Andre småtskårne ingredienser kan strøs over retten, f.eks. spansk skinke og brødstykker sauteret sprøde i det fedt man skærer fra skinken.


God fornøjelse!!

Jette, Randers



Vinderopskrift 1.kvartal 2003:

Ja her er en opskrift på Pasta med svampe det smager skønt og det indeholder persille

Ingredienser til 4-mandsportion:

300 g båndspagetti
250g kantareller
4 modne tomater
2 finthakkede skalotteløg
2knuste fed hvidløg
50 g reven parmesan
50 g smør
5 spsk olivenolie
1 spsk hakket persille
tilsæt peber og salt efter egen smag

Skyl svampene, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Skær dem midt over. Kog tomaterne i 20 min, flå dem og udkern dem.
Svits skalotteløg og hvidløg i 4 spsk olivenolie i en sauterpande. Bland tomaterne i. Kom svampene ned i panden og bland igen.
Krydr med salt og peber og kog i yderligere 30 minutter.
Kog spaghettien i 2 l letsaltet vand med en spsk olivenolie i. Lad den dryppe af og anret den på et fad. Tilsæt smør og svampene og bland godt. Derefter skal der pyntes med Parmesan og persille (det giver også en god smag) Retten skal serveres straks.

God fornøjelse!!

Lisbeth, Vamdrup


Vinderopskrift 4.kvartal 2002:

Sandkage med citronmelisse
250 gram smør
200 gram sukker
4 æg
saft af ½ citron
en god håndfuld blade af citronmelisse (ca.2-3 Legro potter)
125 gram hvedemel
125 gram kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Det bløde smør og sukker røres let og luftigt. Æggene røres i ét ad gangen. Tilsæt citronsaft og finthakket citronmelisse. Mel og bagepulver blandes, sigtes og røres i. Dejen kommes i sandkageform (smurt eller dækket med bagepapir).
Bages ca. 1 time ved 170 grader. Lad kagen stå et øjeblik i formen, før den tages ud.

God fornøjelse

Med venlig hilsen
Dorthe fra København


Vinderopskrift 3.kvartal 2002:

Jeg vil gerne informere jer om, at jeg har brugt jeres produkter mynte og citronmelisse til at lave en meget effektiv medicin mod hoste,forkølelse og halsbetændelse.

Opskrift:
Materialer:
1 potte mynte
1 potte citronmelisse
1 teske honning
2 glas vand

Fremgangsmåde:
Man kommer 2 glas vand i en lille gryde og lader dette koge. Derefter afskæres mynte og citronmelisse bladene og lægges i det kogende vand. Disse koges nu i 5 minutter.
Ved hjælp af en si kommer man vandet i et stort glas så man undgår at bladene kommer med. Derefter kommer man 1 teske honning i og derefter rører man rundt til honningen er opløst.
Medicinen drikkes varmt.
Nu har man en effektiv medicin mod hoste, forkølelse og halsbetændelse.

Med venlig hilsen
Suna fra Hundige

Præmie: