legro
Friske sommersalater med urter
22. juni, 2018

3 friske sommersalater du skal prøve denne sommer

Sommeren er over os, og der grilles på livet løs i de danske haver. Men selvom kødet ofte er omdrejningspunktet for grillmåltidet, er der ingen grund ikke også at gøre noget ud af tilbehøret.

Her giver vi dig tre skønne opskrifter på sommersalater til dine grillaftener. God fornøjelse!


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/legrodk/public_html/wp-content/themes/frame-wp-memoo/functions.php on line 60

Vandmelon- og fetasalat

Med sin friske, sødlige smag er vandmelon perfekt til det varme kød fra grillen. Kombiner den med saltet feta, ristede pinjekerne og oliven for en lækker, anderledes sommersalat.

Det skal du bruge:

  • Frisk, skyllet rucola
  • Oliven
  • Tørristede pinjekerner
  • Vandmelon
  • Smuldret fetaost
  • Citronsaft
  • Olivenolie

Skær vandmelonen i små stykker, og bland den med rucolaen, skiveskåret oliven og de ristede pinjekerner, og smuldr en håndfuld fetaost henover. Vend til sidst lidt olie og citronsaft i salaten, og den er klar til servering!

 

Bulgursalat med finthakkede urter

Bulgur er sundt og fuld af fibre, men derfor behøver det ikke være kedeligt. Tilføj finthakkede grøntsager og urter, og du får en frisk og sund salat, der ikke bare pynter på bordet, men også smager fantastisk.

Det skal du bruge:

  • Bulgur (eller byg)
  • Løg
  • Hvidløg
  • Frisk persille
  • Frisk dild
  • Frisk mynte
  • Finthakket agurk
  • Finthakkede tomater
  • Citronsaft

Tilbered bulgur/byg som sædvanligt. Opvarm olie på en pande, og steg de finthakkede løg til de er gyldenbrune, og tilsæt hvidløg. Hæl bulguren/byggen i en skål, og tilsæt olivenolie, løgblandingen og krydderier efter smag. Lad det afkøle i mindst en time (jo længere, jo bedre), og tilsæt de finthakkede urter, agurk og tomat lige inden servering.

 

Kartoffelsalat med hvidløg og urter

Kartoffelsalat er en sand sommerklassiker og går fremragende som tilbehør til dit marinerede kød fra grillen. Giv din kartoffelsalat et nyt twist med denne alternative opskrift fuld af farve og smag.

Det skal du bruge:

  • Små kartofler
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Rødvinseddike
  • Citronsaft
  • Dijonsennep
  • Hvidløg
  • Frisk persille
  • Frisk purløg
  • Frisk timian

Rens, skær og kog kartoflerne til de er perfekt møre. Mens kartoflerne koger, forbered da dressingen i en skål: Bland olivenolie, rødvinseddike, citronsaft, sennep, hvidløg, peber og de finthakkede urter, og smag til med salt. Lad dressingen trække 10-15 minutter, og bland den nænsomt sammen med de kogte kartofler. Server den kold eller varm.

Purløg og timian kan også skiftes ud med andre urter, alt efter hvad du foretrækker eller har i køkkenet. Både basilikum, dild, estragon og rosmarin er glimrende alternativer.

Velbekomme!

Her finder du bl.a. vores produkter

Vær med til at støtte