legro

3 lækre salatdressinger med friske krydderurter

De fleste salater bliver kun bedre af at blive parret med en dressing. Ekstra smag. Syrlighed. Friskhed. 

Mange dressinger er ganske simple at lave selv og kræver ingredienser, som mange allerede har i husholdningen derhjemme. Hjemmelavede dressinger er også en skøn måde at få brugt overskydende krydderurter på. Og så ved du altid, hvad der er i. 

Her får du 3 hurtige opskrifter på nemme dressinger, der passer til de fleste salater. Fulde af sunde vitaminer og masser af smag. 

Lime- og korianderdressing

Frisk, syrlig og med lidt ekstra bid. Er du glad for koriander, bliver du også glad for denne dressing. Put alle ingredienserne i en blender, og blend dem i 1 minut. Dressingen kan også fint bruges som en frisk marinade til f.eks. kylling.

Det skal du bruge

  • 1,5 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 1 dl finthakket koriander 
  • Saften fra 2 lime
  • 1 spsk hvidvinseddike 
  • 1 spsk honning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk skalotteløg
  • En smule salt

Italiensk vinaigrette med friske urter

En simpel men skøn, italiensk-inspireret vinaigrette baseret på olivenolie og eddike (sørg derfor for at bruge kvalitetsråvarer). Rør alle ingredienser (bortset fra olivenolien) sammen, og bland til sidst olivenolien i. 

Det skal du bruge

  • 1,5 dl ekstra jomfruolivenolie
  • ½ dl balsamicoeddike eller rødvinseddike
  • 1 spsk finthakket frisk oregano
  • 2 tsk dijonsennep
  • ½ tsk finthakket friske timianblade
  • ½ tsk tørret oregano
  • ½ fed presset hvidløg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk sukker eller honning
  • En smule friskkværnet sort peber

Cremet urtedressing

En yoghurtbaseret dressing med en mere cremet konsistens. Her kan du bruge lige netop de urter, du bedst kan lide. 

Det skal du bruge

  • 1 dl creme fraiche eller yoghurt
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ½ dl finthakkede friske urter efter eget valg, f.eks. basilikum, persille, dild, merian, oregano
  • 1 spsk hvidvinseddike 
  • 1 citron (saften)
  • 1 fed presset hvidløg

Dressingerne kan alle holde sig i op til 2 uger i køleskabet, så der er god tid til at få dem brugt. 

Få flere tips til at få brugt rester af urter her

Her finder du bl.a. vores produkter

Vær med til at støtte