legro
Urter og sundhed
11. juni, 2017

5 mirakelkure med friske urter

Friske urter er godt for andet og mere end kulinariske smagseventyr. Gennem tiden er krydderurter blevet brugt både som medicin og til at forebygge alverdens sygdomme. Mange krydderier og urter er nemlig gode, naturlige kilder til antioxidanter, vitaminer og mineraler, som fx C-vitamin og magnesium. Med en daglig dosis friske urter kan du derfor både styrke dit immunforsvar og helbred generelt, og komme lettere gennem hårde tider med hoste og forkølelse. Vi giver dig her fem mirakelkure med friske urter, som du let kan prøve af i hjemmet.

 

1. Bekæmp dårlig ånde med krydderurter

Mange døjer med dårlig ånde i perioder. Ja, faktisk er det de færreste, der dufter af blomster ud af munden om morgenen. Det er der heldigvis råd for. Men hvorfor bruge kunstige, antibakterielle midler, når der findes et hav af sunde og ganske naturlige kure? En varm kop urtete med mynte og citronmelisse er en nem og effektiv måde at behandle dårlig ånde. Alternativt kan du prøve at tygge et par eukalyptusblade – eller drikke vand med dråber af eukalyptusolie tilsat. Et friskt og naturligt mundskyld at starte dagen på.

2. Styrk hukommelsen med rosmarin

Døjer du med svigtende hukommelse, kan rosmarin være svaret. Forskning har vist, at urtens olier og aroma har en positiv effekt på hjernen, som kan være med til at styrke hukommelsen. Og heldigvis smager rosmarin godt i både mad og te og har en fantastisk aroma.

Læs mere om studier af relationen mellem rosmarin og hjernen her

3. Bekæmp sved med salvie

Salvie menes at have en svedhæmmende effekt på kroppen. Hvis deodoranten ikke altid slår til, kan du forsøge med en omgang salviete. Hæld ganske enkelt lidt kogende vand over to tsk. hakket salvieblade, og si bladene fra efter ti minutter. Salvie skulle også være gavnligt mod mavekramper og stimulere appetitten, så drik gerne en kop mellem måltider.

4. En genvej til sundere og mørkere hår

At have flot og sundt hår handler både om sundhed og velvære. Og her kan friske urter også give dig et selvtillidsboost. Urter som salvie og rosmarin kan nemlig gøre underværker for dit hår. Salvie skulle efter sigende både tilføre volumen, modvirke skæl og være med til at gøre mørkt hår endnu mørkere, ligesom rosmarin skulle give håret mere glans, stimulere hårvæksten og styrke rødderne. Prøv at blande fire spsk. rosmarin med en halv liter kogende vand. Lad det afkøle, og påfør det håret med fx en sprayflaske. Efter få dages brug vil du begynde at mærke forskellen.

5. Slap af med citronmelisse

Lider du af søvnbesvær? Mange urter har en beroligende effekt og virker godt mod milde infektioner og smerter. Citronmelisse er ingen undtagelse. Den er blandt andet blevet ordineret mod søvnløshed og stress, da urtens æteriske olier virker beroligende for kroppen.

 

Så læg medicin og kunstige midler på hylden, og gå naturens veje – din krop vil takke dig!

Her finder du bl.a. vores produkter

Vær med til at støtte