legro

Børnevenlige måder at tilføje urter i madlavning på

Krydderurter indeholder masser af vitaminer, antioxidanter, mineraler og æteriske olier. Så hvorfor ikke gøre børnene fortrolige med dem i en tidlig alder?

Her giver vi en række forslag til, hvordan du kan tilføje friske krydderurter til hverdagsretter, som børnene kender og elsker.

Lad børnene komme tæt på urterne

Når børnene skal gøres fortrolige med urter (og grøntsager for den sags skyld) handler det om involvering og mødet mellem det kendte og det ukendte. Prøv derfor at starte med at eksperimentere med børnenes livretter. Lad eksempelvis dit barn dufte, smage og røre ved urterne, vælge hvilke der skal laves mad med i aften eller være med til at drysse frisk basilikum på fredagspizzaen. Det gode ved krydderurter er, at de kan bruges på så mange måder. Og det gælder også børnevenlige retter. Her er en række forslag til, hvordan du kan give dine børn smag for urter:

Væk interessen med fortid og fakta

Ting har det med at blive mere spændende, når vi ved noget om dem. Du kan derfor også prøve at skabe interesse for urter ved at fortælle dit barn om deres helbredende egenskaber https://www.legro.dk/5-mirakelkure-med-friske-urter/ eller anvendelse i fortidens gamle ritualer. https://www.legro.dk/krydrede-ritualer-fra-fortiden/

Her finder du bl.a. vores produkter

Vær med til at støtte