legro
Ekstra grønne grillaftener
18. maj, 2018

Gør sommerens grillaftener ekstra grønne med disse nemme tips

Sommermad må gerne være simpelt. Det handler om hyggen ved grillen, samværet omkring måltidet og om at fejre sommerens ankomst. Men når grillen nu endelig er fundet frem, må maden naturligvis gerne både smage, dufte og se godt ud.

Vi har samlet en række tips, der får sommerstemningen til at spire, maden til at smage og hyggen helt i top!

Et hint af sommer

Friske krydderurter er en glimrende måde at tilføre grillmaden både smag, duft og et visuelt touch. Dog er mange urter ofte skarpe og intense i smagen. De kan derfor være svære at bruge i grillmaden, men når først du lærer hvordan, er de helt fantastiske. De får måltider til at føles friskere, lettere og mere smagfulde.

Kunsten at marinere

En god steak kræver en god marinade. Prøv en lækker sommermarinade med en god olivenolie blandet med friskhakkede urter og evt. en smule citronsaft. Lad den gerne stå og trække, så smagen af urterne kan blive absorberet af olien. Når du har marineret dit kød, er tricket at grille det ved indirekte varme for at lade smagen af protein og urter arbejde sammen over over tid. Resultatet er det hele værd.

Du kan også vente og bruge urterne som topping sammen med olivenolie, efter kødet kommer af grillen. De friske urter går godt til enhver slags steak fra rib eye til mørbrad, og til alverdens dressinger og salater.

Men hvilke urter skal du så bruge?

Prøv disse urter i grillmaden

Basilikum, rosmarin og mynte er klassiske sommerfavoritter. Men prøv at udfordre dig selv og udforsk nye urter, som du normalt ikke bruger.

Estragon er eksempelvis både frisk og flot og passer glimrende til kylling, fisk eller i sommersalaten. På samme måde er oregano fantastisk i grillmad – og her mener vi ikke bare den sædvanlige krydderiform. Prøv i stedet frisk oregano; den på samme tid krydrede og sødlige smag gør den perfekt i marinader til fx kylling.

Er du i tvivl, eller vil du gerne kombinere flere urter, så læs hvordan i vores guide til at kombinere urter.

[opskrifter]

Her finder du bl.a. vores produkter

Vær med til at støtte