Hjemmelavet kryddersmør er både let at lave og et sikkert hit hos dine gæster. Og så passer det næsten til enhver lejlighed – fra bøffer og steaks til sommerkartofler og friskbagt brød.
Der findes naturligvis et hav af opskrifter og kombinationer. Tag dog altid udgangspunkt i, hvad kryddersmøren skal bruges til. Skal den serveres til fisk eller skaldyr, passer en kryddersmør med dild eller karse fx glimrende til.
Her får du vores favoritter – naturligvis med friske krydderurter!
Grøn kryddersmør med basilikum, salvie og persille
Denne kryddersmør er fuld af urter og smag! Prøv den på et lækkert stykke brød eller en grillet bøf.
Det skal du bruge:
- Smør
- En stor håndfuld basilikum, salvie og persille
- En smule rød chili
- Hvidløg
Kryddersmør med et hint af bearnaise
Kombiner estragon og hvidvinseddike med smør, og du får en lækker, bearnaise-lignende kryddersmør. Perfekt til brød, bagte kartofler eller kød. Smag evt. til undervejs, så du ikke får tilsat for meget hvidvinseddike.
Det skal du bruge:
- Smør
- Et bundt frisk estragon
- En smule hvidvinseddike
Frisk kryddersmør med mynte og citron
En frisk sommersmør med mynte og citron, der passer glimrende til kød.
Det skal du bruge:
- Smør
- En håndfuld friske mynteblade
- Citronsaft og en smule friskrevet økologisk citronskal
Sådan gør du
Fremgangsmåden er simpel. Start med at skylle krydderurterne og hakke dem fint. Find derefter en skål frem, og rør smøren med krydderurterne og de øvrige råvarer. Smag til med groft salt og rør rundt til det er jævnt. Stil det derefter i køleskabet, indtil det skal serveres.
Hvorfor nøjes med én?
Hvis du ikke kan beslutte dig, så lav eventuelt et udvalg af forskellige urtesmør, så der er noget til enhver smag. Kryddersmør kan fint holde sig en uges tid, men skulle du ikke nå at få brugt det hele, kan det altid fryses ned og gemmes til en anden gang. God fornøjelse!