legro

Læg friske urter på grillen for et friskt, røget smagsboost

Grillet kød er altid et hit. Ja, grillritualet i sig selv er som regel garanti for hygge og sommerstemning. Vi giver dig her et tip til, hvordan du kan give dit kød et ekstra smagsboost og samtidig imponere dine gæster!

Det er ganske enkelt: find dine yndlingsurter og læg dem direkte på grillen, inden du steger kødet. Det giver både en fantastisk duft omkring grillen og ikke mindst en frisk, røget urtesmag til kødet.

Sådan gør du

Start med at fugte urterne et par minutter, inden du lægger dem på grillen. Hvis du griller med kul, kan du lægge urterne direkte på kullene, når de er klar. Når den værste røg har lagt sig, læg da kødet på, og lad urternes røgede duft gøre sit job. Smagen er ikke intens, men nok til at bemærke de røgede undertoner af dine yndlingsurter.

Hvilke urter skal du bruge?

Rosemarin og salvie er oplagte valg – både fordi de kan klare varmen, når de er våde, og så går smagene godt sammen med det meste kød. Men du kan naturligvis prøve dig frem med dine foretrukne urter, og gøre dig dine egne erfaringer.

Krydderurterne behøver ikke være helt friske – der er stadig god smag i dem. Det er dermed en god måde at få brugt de sidste rester af en krydderurt, der ellers ville være blevet kasseret. God fornøjelse!

Her finder du bl.a. vores produkter

Vær med til at støtte