legro

Søvnbesvær? Denne urt kan hjælpe dig til en bedre nattesøvn

Vi kan alle have svært ved at falde i søvn af og til. Kroppen vil ikke slappe af, og tankerne galopperer afsted. Heldigvis kan du selv gøre noget ved det, uden at skulle ty til læge eller sovepiller. Research viser nemlig, at vejen til en god nats søvn kan være at falde helt til ro, inden du går i seng. Det kan være noget så simpelt som et afslappende, varmt bad eller et friskt skud naturmedicin fra Moder Jord.

Citronmelisse mod søvnbesvær

Citronmelisse har gennem flere århundreder været brugt som beroligende middel. Bladende indeholder nemlig en olielignende substans kaldet eugenol, der har en søvndyssende og afslappende effekt. Citronmelisse har derfor været brugt som et naturligt alternativ til medicin mod søvnløshed og angst.

Fald til ro med en hjemmelavet urtete

Den beroligende effekt forstærkes, når du blander citronmelisse med andre beroligende urter og ingredienser, såsom lavendel, kamille eller kanel. Prøv derfor at lave en dejlig, hjemmebrygget kop urtete, sæt dig godt til rette, og fald helt til ro, inden du skal i seng. Et afslappende aftenritual, der gavner både krop og sind.

Sådan gør du

Tag et par citronmelisseblade og drys dem i en kop kogende vand. Lad det trække i 10 minutter, og så er den klar.

Du kan finde flere opskrifter på urtete i vores indlæg ”Sådan laver du din egen urtete” her : https://www.legro.dk/saadan-laver-du-din-egen-urte-te/

Her finder du bl.a. vores produkter

Vær med til at støtte